Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Roladki z flądry w galarecie
Poleca Beata Szornak z Koła...
fot. Roman Kościelniak

Ryby na różne sposoby: w zalewie, w cebuli i po dziemiańsku [PRZEPISY]

Roladki z flądry w galareciePoleca Beata Szornak z Koła Gospodyń Wiejskich w MechowieSkładniki 2 filety z flądry 1 pęczek koperku sok z 1 cytryny 3 łyżki octu sól, pieprz i cukier do smaku 2 łyżki ziarenek smaku, 3 szklanki wody 4 łyżki żelatyny marchew, kawałek selera liść laurowy, ziele angielskie Wykonanie: Filety z flądry przekrajamy na pół. Wszystkie kawałki nacieramy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Na każdym kawałku ryby układamy drobno pokrojony koperek. Filety zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. W garnku gotujemy wodę, do której wrzucamy obraną marchewkę i seler. Dodajemy liść laurowy, ziarenka smaku i ziele angielskie. Do wrzątku wkładamy roladki z flądry i gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 min. Po tym czasie wyjmujemy rybę z garnka i studzimy ją. Do wywaru dodajemy żelatynę, wszystko intensywnie mieszamy. Następnie przecedzamy i doprawiamy. Gdy wywar będzie chłodny, mieszamy go z octem. Roladki wykładamy na półmisku, dekorujemy i zalewamy galaretą. Odstawiamy w chłodne miejsce.

Zobacz również

Industria w finale Orlen Superligi. Krzysztof Lijewski ocenił mecz z Chrobrym [FOTO]

Industria w finale Orlen Superligi. Krzysztof Lijewski ocenił mecz z Chrobrym [FOTO]

GKS Tychy - Zagłębie Sosnowiec. Zobacz ZDJĘCIA KIBICÓW z Tychów!

GKS Tychy - Zagłębie Sosnowiec. Zobacz ZDJĘCIA KIBICÓW z Tychów!

Polecamy

Droga leśna do plaży w Słajszewie będzie otwarta na prośbę mieszkańców

Droga leśna do plaży w Słajszewie będzie otwarta na prośbę mieszkańców

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać