Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryba po kaszubsku
Poleca Anna Bogacz z Koła Gospodyń...
fot. Bartosz Cirocki

Ryby na różne sposoby: w zalewie, w cebuli i po dziemiańsku [PRZEPISY]

Ryba po kaszubskuPoleca Anna Bogacz z Koła Gospodyń Wiejskich w Łapinie Składniki 70 dkg filetów z dowolnej ryby 6 marchewek 3 pietruszki seler 4 cebule przecier pomidorowy woda 2 jajka bułka tarta sól pieprz Wykonanie Warzywa obieramy i płuczemy pod zimną wodą. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte warzywa wkładamy do garnka i podlewamy wodą, mniej więcej połową szklanki. Dusimy je pod przykryciem do chwili, aż zmiękną. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy ją na oleju do zarumienienia i dodajemy do reszty warzyw, następnie dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko razem mieszamy. Filety z dowolnego gatunku ryby myjemy pod zimną wodą i czekamy, aż nieco obeschną. Potem rybę solimy i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy porcje w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce i smażymy z obu stron.Przysmażone kawałki ryby układamy w miseczce, przekładając je na przemian przygotowanym farszem.

Zobacz również

Michał Skóraś zagrał kolejny dobry mecz w Lidze Konferencji. Polak zamieszany w gola

Michał Skóraś zagrał kolejny dobry mecz w Lidze Konferencji. Polak zamieszany w gola

W jakim składzie Arka zagra z Wisłą? Dylematy trenera Łobodzińskiego

W jakim składzie Arka zagra z Wisłą? Dylematy trenera Łobodzińskiego

Polecamy

Po tę zupę ze słynnego baru ustawiają się kolejki. Odtworzyłam przepis, jest obłędna!

Po tę zupę ze słynnego baru ustawiają się kolejki. Odtworzyłam przepis, jest obłędna!

Ten znak zodiaku uważany jest za najlepszy. Jest wyjątkowy. Czy to ty?

Ten znak zodiaku uważany jest za najlepszy. Jest wyjątkowy. Czy to ty?

Zakaz sprzedaży smartfonów dla małoletnich? Wysokie poparcie społeczne

Zakaz sprzedaży smartfonów dla małoletnich? Wysokie poparcie społeczne